Suécia: Carola Häggkvist desmente regresso ao 'Melodifestivalen' em 2020


A cantora sueca Carola Häggkvist desmentiu as notícias sobre um eventual regresso ao Melodifestivalen em 2020, apesar de ter sido convidada para o concurso: "Quem sabe no futuro...".

A notícia foi avançada pelo jornal Aftonbladet, conhecido pelo elevado número de acertos no que diz respeito aos participantes do Melodifestivalen, mas já foi desmentida: Carola Häggkvist não estará a concurso no Melodifestivalen 2020. E foi a própria cantora a desmentir a publicação através das redes sociais, garantindo que foi convidada para o certame, mas optou por declinar o convite.

A cantora, vencedora do Festival Eurovisão 1991, garantiu também que não compôs nenhuma canção para a edição deste ano, deixando em aberto um possível regresso ao concurso: "Quem sabe no futuro...".


Ver esta publicação no Instagram

Jag önskar jag kunde säga Ja...., vi kör! Men jag tackade ödmjukt nej tack redan i augusti då en av de absolut starkaste kompositörerna inom Esc sammanhang erbjöd mig en fin låt. Och senast nu i oktober då en annan tungviktare inom denna genre önskade, tillsammans men Christer B, att jag sjöng sången som skulle kunnat bli en sann hyllning till hela universums Skapare. Men det krävs lite mer än så för mig.. efter alla år och olika erfarenheter. Vill ändå säga ett STORT TACK till alla som ändå någonstans hoppades på att det kunde varit sant.. att jag faktiskt skulle vara med! Tack för förtroendet, intresset, kämparglöden och förvåningen.. ( men ändå inte.) För du som känner mig Vet att jag gillar oväntade skeenden i livet. hi hi Men just i detta läge finns det bara andra vinnare än jag. Och just nu är jag faktiskt smartare än så - än att tacka ja. Vem vet i framtiden. Men just nu gick jag inte igång tillräckligt på varken låtarna, mello eller medias circus. Jag bygger något annat på hemma plan från mitt hjärta, på lång sikt. Men med stor tacksamhet för vad Melodifestivalen en gång var för mig, o för många andra. Tack! Och media får gärna fråga den säkraste källan på en gång innan ni basunerar ut på tv att jag är ’klar’ ... bara att det kan få ske? Puh! Mina uppgifter till mitt management finns ovan i min bio och är tydligt som korvspad i en korvgryta! I mitt advents program tar jag bla upp varför jag av ren överlevnads instinkt och som beskyddare av mina barn INTE kan ställa upp i varken Mello, Lets Dance el andra liknande program just nu - även om jag både älskar att dansa ( hemma i köket ) eller tävla. Det är ju egentligen helt förfärligt och beklagligt men så länge den nivån på arbetsmoral finns mellan kvällspress och SVT så vore jag mycket naiv om jag ännu en gång skulle tillåta mig vara offer för det. Vet att allt har sin tid och jag är inte långsint heller. Men just nu finns visheten högt upp på listan och då kommer både barnen och en påsk produktion före melodifestivalen. Till och med Gud Fader själv skulle behöva övertyga mig rätt hårt att vara med. Då förstår ni. Då skulle C.B behöva be så intensivt att få med mig innan JESUS hinner göra sin stora comeb
Uma publicação partilhada por Carola Häggkvist (@carolaofficiell) a

Carola Häggkvist participou em 5 edições do Melodifestivalen, tendo vencido em três das ocasiões, culminando com três participações no Festival Eurovisão: com "Främling" (3.º em 1983), "Fångad av en stormvind" (1.º em 1991) e "Invincible" (5.º em 2006). Além disso, a cantora participou ainda no Melodifestivalen em 1990, terminando em 2.º lugar com "Mitt i ett äventyr", e de 2008, onde foi afastada no Andra Chansen em defesa de "One Love" com Andreas Johnson.


Este e outros artigos também no nosso FacebookTwitter e Instagram. Visite já!
Fonte: Aftonbladet/Imagem: Google / Vídeo:Youtube

Sem comentários